többnyelvű weboldal készítés wpml

Többnyelvű Weboldal a WordPress – WPML Segítségével

A WordPress a világ egyik legnépszerűbb tartalomkezelő rendszere, és a WPML (WordPress Multilingual Plugin) bővítmény segítségével egyszerűen készíthetünk többnyelvű weboldalt. A WPML nemcsak a szövegeket fordítja le, hanem támogatja a blogokat, webáruházakat, árakat, menüket és képeket is. Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hogyan hozzunk létre egy többnyelvű weboldalt a WPML segítségével.

teljeskörű fordítás

Az oldalak és bejegyzések szerkesztésekor a WPML segítségével hozzáadhatjuk a fordításokat, amely ténylegesen csak a szövegfordításokat jelentik és az oldal vagy bejegyzés szerkezetét csak egyszer kell elkészíteni.

A WPML lehetővé teszi a widgetek és egyéb tartalmak fordítását is, így a WordPress minden szövegrészlete külön-külön fordítható, a szerkezet változatlanul hagyása mellett, azaz nincs szükség duplikációra.

A WPML bővítmény lehetővé teszi, hogy a WooCommerce-ben készített webáruházban az árak és a devizanem is a választott nyelvhez kapcsolódóan jelenjen meg, így a külföldi vásárlók az általuk megszokott pénznemben fizethetnek.

multimédiás elemek és SEO

Ne feledkezzünk meg a képekhez kapcsolódó szövegekről és címkéiről sem. A WPML lehetővé teszi ezek adatainak fordítását, így a vizuális tartalom is tökéletesen illeszkedik minden nyelvhez. Egyes esetekben érdemes lehet külön-külön feltölteni a képeket a különböző nyelveken. Így biztosak lehetünk abban, hogy minden kép a megfelelő fordítással jelenik meg.

A keresőoptimalizálás szempontjából fontos, hogy minden nyelvhez elkészítsük a megfelelő meta leírásokat és címkéket. A WPML segítségével könnyen optimalizálhatjuk a különböző nyelveken lévő oldalakat. A WPML lehetőséget ad arra is, hogy minden oldalnak külön URL-je legyen a különböző nyelveken. Gondoskodjunk arról, hogy ezek a URL-ek érthetőek és relevánsak legyenek a tartalomhoz.

A WPML bővítmény lehetővé teszi a WordPress weboldalak egyszerű és hatékony többnyelvűvé tételét. Az alapos tervezési, fordítási folyamat segítségével biztosíthatjuk, hogy a weboldal minden látogató számára egyaránt vonzó és érthető legyen, függetlenül az általuk választott nyelvtől. A WPML intuitív felülete és széles körű támogatása biztosítja a tartalom könnyű kezelését és személyre szabását. Az alapos előkészületek, a szövegfordítások és a technikai elemek gondos kezelése révén létrehozhatunk egy olyan többnyelvű weboldalt, amely segíti a globális közönség elérését, növeli a tartalom széleskörű hozzáférhetőségét, és megerősíti a weboldalunk online jelenlétét a nemzetközi piacon.

Grafikai tervezés
grafikai tervezés

Digitális sablonok tervezése fényképekhez.

ati-art webdesign
webdesign & grafika